Hantlar

Hantlar är ett kan lätt sägas vara ett av de smidigaste och mångsidiga träningsredsakpen. De är små och lätta att hantera, en hantel är en stålstång som är ungefär 40 centimeter lång. De används för att träna en mängd olika muskelgrupper på hela kroppen. Hantlar är enkla och mångsidiga, och den största fördelen de har är att man träna även små muskelgrupper effektivare än en skivstång.

Flera sorter
Hantlar är normalt runt 40-50 cm långa och kan ha löstagbara viktskivor eller fasta vikter. De är utformade för att använda i en hand. Sorten med löstagbara vikter kan man fästa vikter vid båda ändar och det är lätt att variera tyngden efter behov. Hantlar kan användas för att träna hela kroppen.Hantlar med fasta vikter kommer i många olika vikter och kan vara aningen kortare och kompaktare.

Det är en smaksak att ifall du ska använda löstagbara viktskivor eller fasta vikter. Hantlar med lösa vikter har en stor fördel över fasta vikter, det är lättare att variera tyngden så att de passar olika övningar eller i takt med att du blir starkare.

Fördelar
Eftersom hantlar är små och smidiga att hantera och kan användas även när du har begränsat med plats. Det är därför de anses perfekta för träning hemma. Till och med i en liten lägenhet går alltid att hitta plats för att träna med hantlar.

För ett komplett hemmagym där du kan styrketräna hela kroppen räcker det med två hantlar, en skivstång samt en träningsbänk för att det ska bli lättare att utföra övningarna.